Automobil Körös Napelemes rendszer telepítése az AutoMobil Körös Kft.-nél

 1. AutoMobil Körös Kft.
 2. Napelemes rendszer telepítése az AutoMobil Körös Kft.-nél
2021.07.20.
Innováció

Napelemes rendszer telepítése az AutoMobil Körös Kft.-nél

A napelemes rendszer, mint megújuló energiaforrás felhasználására irányuló beszerzésnek és telepítésnek a célja, hogy a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheit enyhítse, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését és a környezetterhelés csökkentését.

Napelemes rendszer telepítése az AutoMobil Körös Kft.-nél
 • a kedvezményezett neve: AutoMobil Körös Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése az AutoMobil Körös Kft.-nél
 • a szerződött támogatás összege: 9.894.500,- Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 55,00 %
 • a projekt tartalmának bemutatása: Az AutoMobil Körös Kft. 2013. évi működésének megkezdését a pénzügyi válság okozta sokk és piaci tisztulás tette lehetővé. A válság előtti teljesítmények és perspektívák, a finanszírozási gyakorlat olyan gépjármű kereskedések kialakulását eredményezték, amelyek tőke-, költségszerkezete, hatékonysága nem tették lehetővé a gyors és megfelelő piaci reagálásokat. A tulajdonosok kereskedelemben eltöltött közel kétévtizedes tapasztalatai, az elért eredmények, valamint az importőr Békés megyei piacának elvesztésével a felszámolásba került korábbi partnerei kapcsán vezettek oda, hogy a megyében kizárólagosan képviselheti a cég a VW, Skoda és Seat márkákat. A társaság új gépjárművek mellett használtautók értékesítésével, szervizelésével, karosszériás és fényező munkák ellátásával, autómentéssel, bérbeadással, garanciális szervizeléssel, műszaki vizsgáztatással nyújt teljeskörű szolgáltatásokat ügyfelei számára. A cég dinamikusan fejlődő és stabil piaci pozíciót megszerző kisvállalkozássá nőtte ki magát, melnyek vezetése az árbevétel és a hozzákapcsolódó üzemi termelékenységi szint növekedésének eléréséhez folyamatosan keresi azokat az innovatív beruházási lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a termelési struktúra optimalizálásához, a kapacitásbővítéshez, a költséghatékonyság növeléséhez. A 60kW összes névleges teljesítményű napelemes rendszer fejlesztése az 55%-os mértékű vissza nem térítendő támogatás intenzitására egy 3-4 éves megtérülést tesz lehetővé tekintettel a nettó 17.990.000,- Ft-os bekerülési étékre. Éves szinten a vállalkozás székhelyén 108.533kW áramot fogyaszt el, amelynek a beruházással több, mint 60%-a kiválthatóvá válik, azaz a korábbi évek áramfogyasztási mértékénél kevesebb, mint 40%-a fog a jövőben operatív költségként keletkezni, ami azért nagyon fontos, mert az elmúlt években jelentősen emelkedtek a szabadpiaci árak a villamos energia beszerzésének tekintetében.
  A napelemes rendszer, mint megújuló energiaforrás felhasználására irányuló beszerzésnek és telepítésnek a célja, hogy a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheit enyhítse, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését és a környezetterhelés csökkentését. A beruházás hiánypótló, a korábbiakban még nem történt megújuló energiaforrás telepítése.
 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.06.21.
 • projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02682

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.