Automobil Körös Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. IDÉN ARANYÉREMMEL ÜNNEPELTÜK A 10. ŠKODA CHALLENGE-ET
2021.10.04.
Esemény

IDÉN ARANYÉREMMEL ÜNNEPELTÜK A 10. ŠKODA CHALLENGE-ET

Út a nemzetközi döntőig, avagy egy rendhagyó verseny története

skoda_challenge_magyar_csapat

Az úgy kezdődött, hogy bő másfél éve, 2020. február 25-én reggel 8-kor két szervizes kollégánk, Pikó Sándor szerviztechnikus és Babinszki Zsolt autófényező nem jelent meg munkahelyén. Ennek oka, hogy aznap került megrendezésre a ŠKODA CHALLENGE országos döntője, ahonnan a nap végén 2 aranyéremmel tértek vissza Békéscsabára. Innen egyenes út vezetett a norvégiai Bergenbe, ahol nyáron a magyar csapat tagjaként vettek részt a szakma világversenyén…… SZÓLNA A TÖRTÉNET, ha nem jön közbe az egész világon végigsöprő járvány, aminek köszönhetően ezalkalommal a résztvevők a korábbi 9-től merőben eltérő módon, egy évvel később mérték össze szakértelmüket.

ALL SKILLS UNDER ONE ROOF, azaz MINDEN SZAKTUDÁS EGY FEDÉL ALATT; szól a ŠKODA CHALLENGE mottója. Idén ez a „FEDÉL” virtuálisan volt értelmezhető, mivel a résztvevő 17 ország versenyzői mindannyian azonos időben saját hazájukban, online vetélkedtek egymással.

Így 2021. szeptember végén két magyar bajnok munkatársunk felkerekedett, hogy Vonyarcvashegyen, a Zenit Hotel Balaton**** wellness szálloda vendégszeretetét élvezve nézzen szembe a nem mindennapi kihívásokkal. Nem vitás, - Szerencsi László, kétszeres világbajnok értékesítő kollégánk elmondása alapján – igen komoly és sokrétű, nem csupán szakmai tudást igénylő megmérettetés ez, amire a felkészülés is embert próbáló feladat. A nagymúltú cseh autógyártóval kapcsolatos témakörök száma mérhetetlen, itt a résztvevőknek valódi márka iránti elkötelezettségre, egyfajta „fanatizmusra” van szükségük a helytálláshoz.

Habár nem Norvégiába utaztak, a balatonparti településen töltött 4 nap mindkettőjük számára tele volt élményekkel és izgalmakkal egyaránt. Hogy hogy néz ki egy autószerelők, vagy fényezők közötti verseny online, arról persze korábban egyikünknek sem volt sem tapasztalata, így igazán a felkészülés sem a megszokott módon zajlott. Együtt találgattuk, vajon hogy fognak számot adni gyakorlati tudásukról a világhálón keresztül egy szállodából?! Elképzelni sem tudtuk, ahogy ők sem.

Sanyi és Zsolti érkezésük napján a magyar csapat többi tagjával együtt megismerhették a konkrét és virtuális versenyhelyszínt, valamint részt vettek egy közös megnyitón is. Itt már ízelítőt kaptak abból, hogyan is zajlik majd a versengés, ismertették velük a további három nap menetrendjét is. Másnap délelőtt csapatépítés gyanánt próbára tették magukat agyaggalamb-lövészetben, ami szintén jó alkalom volt a versenyszellem „felkeltésére”.

Ezután következett az, ami egy jó ideig még élesen él majd az emlékezetükben; délután került sor az egyéni versenyekre. Mindkét kollégánk elmondása szerint nem volt híja a feszültségnek és az izgalomnak, igyekeztek a legjobb tudásuk szerint teljesíteni a szakmai megmérettetésen. A záró vacsorát ekkor még az eredmények ismerete nélkül fogyasztották, de már elindultak a találgatások, ki-hogyan teljesíthetett. Tovább nehezítette a pozícionálást, hogy nem volt alkalmuk kapcsolatot tartani más nemzetek versenyzőivel, így a belső megérzéseikre kellett hagyatkozniuk.

A harmadik nap korán kezdődött a csapatversennyel, ahol mindannyiuk egyéni tudására alapozva közösen kellett helyt állniuk. Mint ahogy a teljes versengés alatt, itt is kiemelt szerepet kapott az elektromos mobilitás, emellett feladatul kapták egy LEGO TECHNIC autó megépítését, ahol az egymást követő lépések feltárásához egy-egy a brand-del kapcsolatos feladat megoldása jelentette a kulcsot. Legvégül egy brand teszt volt hátra, mielőtt sor került a délutáni ünnepélyes eredményhirdetésre. Itt derült ki a versenyzők számára a különböző kategóriák egyéni első 3 helyezettje, valamint a csapatverseny győztes országa is.

skoda_challenge_dijazottak

Hála a folyamatos kapcsolattartásnak, szinte azonnal hírt kaptunk földijeink eredményeiről: nagy örömmel és büszkeséggel fogadtuk, hogy Babinszki Zsolt autófényezőnk elhozta nekünk a ŠKODA CHALLENGE világbajnokságról kategóriája 1. helyét. Emellett a magyar csapatból Bertók János a ŠKODA Schiller munkatársa második helyet szerzett raktárvezető kategóriában, Berta Balázs (Walter Auto) szerviztanácsadóként lett a világ második legjobbja. A csapatversenyt Németország nyerte.

Habár Pikó Sándor autószerelő kollégánk ezalkalommal nem ért el helyezést, hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy a magyar döntő nyerteseként képviselte szervizünket egy ilyen rangos nemzetközi megmérettetésen. Zsoltnak szívből gratulálunk. Mikor arról kérdeztük, hogy érintette őt az elért helyezés, úgy fogalmazott, hogy szakmai előmenetelében az autófényező mesterré válás után ez volt a következő mérföldkő és kíváncsian várja, hogy szakmája milyen kihívásokat tartogat még számára.

Reméljük, a jövő évi verseny után is legalább ilyen szép eredményekről számolhatunk majd be.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.